Het lijkt zo makkelijk, een site bouwen...

Tegenwoordig is er "invul" software on-line met voorgekauwde elementen, maar iets persoonlijks?

Ook een site laten maken?

Als u een website laat ontwerpen speciaal op uw wensen ingericht, dus specifieke lettertypen, kleuren, vormen en andere (huisstijl) zaken, dan kan een website bouwen al gauw in "de papieren" lopen...
Immers: er gaat veel tijd zitten in het ontwerpen (aangezicht van de site, structuur: hoeveel pagina's met content moeten er komen, het afstemmen van de juiste kleuren en lettertypen) en vervolgens het uitwerken van de plannen in css en html taal. Dat zijn specifieke talen om een website te kunnen bouwen. Vaak zijn er ook nog kleine huplprogramma's noodzakelijk om een website goed te kunnen laten functioneren en die moeten vaak aangekocht worden. Neemt u echter genoegen met een website die niet helemaal ontworpen/bedacht hoeft te worden, maar uit bestaande elementen opgebouwd kan worden en dan aangevuld wordt met uw persoonlijke wensen waar dat mogelijk is, dan scheelt dat echt veel geld.
Ik maak enkel en alleen GRATIS websites voor stichtingen/verenigingen/particulieren welke een maatschappelijke functie zonder winstoogmerk hebben.
(Voor bedrijven met commerciële sites met bijvoorbeeld een webwinkel o.i.d. moet u bij een professionele webbouwer zijn!
U moet er echter wel rekening mee houden dat er altijd vaste kosten zijn verbonden aan het beheren en onderhouden van een website, die kosten vallen in het algemeen genomen best wel mee en is best wel betaalbaar!.
Zoals daar zijn:
-U moet een domeinnaam registreren, bijvoorbeeld de naam van uw vereniging om duidelijk herkenbaar te zijn, voorbeeld: https://www.vereniging.nl. Dat wordt centraal vastgelegd en niemand anders kan dan nog dezelfde naam als u claimen. Kosten: elk jaar ongeveer 15 euro inclusief BTW.
-Ook moet de content (inhoud van de site) ergens op een voor iedereen te bereiken server in de World Wide Web worden gezet omdat iedereen uw site moet kunnen benaderen, anders heeft het geen zin een Website te bouwen.
Kosten: elk jaar ongeveer 15 euro inclusief BTW.
Voor ongeveer 30 euro per jaar heeft u dus een website en kan op elk gewenst moment ingaan.
Er komt wel wat voor kijken voor een website uiteindelijk "de lucht" in gaat en dat begint zeker bij degene die een website wil laten bouwen: veel denkwerk!
"Bezint eer ge begint" is hier zeker van toepassing.
Bij dit hele denk-ontwerp proces help ik u graag!
Wilt u graag een site door mij laten maken, stuur me dan een mail met het verzoek u te helpen en vermeld zoveel mogelijk belangrijke details. Nadat ik uw mail heb ontvangen kijk ik wat ik voor u kan betekenen.


Beloofd...

Niets is zo erg als men een site laat ontwerpen, bouwen en hosten om er dan achter te komen dat er 1 element is (of misschien wel meerdere) welke niet blijken te werken. Voordat ik een site laat hosten is deze uitvoerig getest door u als klant en door mijzelf. Daardoor is er een garantie van 97% dat uw site helemaal werkt zoals afgesproken!
Om deze site goed te kunnen bekijken is het raadzaam om de volgende browsers te installeren:
  • voor Windows: Epic Privacy Browser op https://www.epicbrowser.com/. Dit is tevens de browser welke u het beste beveiligd tegen allerlei trackers, u kunt alle reclames 'blokkeren' en veilig downloaden!
  • voor Android en Apple: is de beste browser Dolphin Browser op https://dolphin.com/. Dit is de browser welke het beste alle sites weergeeft op een tablet of telefoon. De meest andere browsers geven sites maar gedeeltelijk weer of helemaal niet correct.
    Wilt u een redelijk schone computer (en regelmatig alle overbodige bestanden verwijderen) zonder allemaal dure software te dwonloaden? Dan is CCleaner de beste oplossing. Kies de FREE versie en installeer deze volgens de aanwijzingen. Laat dit programma regelmatig even uw computer opschonen het voorkomt dat deze trager en trager wordt en het scheelt u een gang naar een computer winkel om een nieuwe PC aan te schaffen.