Van Grafisch naar Facilitair...

Soms gaat het allemaal anders dan je zou willen...

Tja, soms zit het tegen en soms zit het gewoon mee!

Na het doorlopen van de middelbare school ben ik het Grafisch bedrijf binnengewandeld.
Als boekdrukker werd ik in drie jaar (in plaats van de gebruikelijke 4 jaar) opgeleid, deels door werkzaam te zijn bij Drukkerij Libertas aan de Drift in Utrecht en deels door 1 dag in de week naar de School voor de Grafische Vakken aan de Jutphaseweg in Utrecht te gaan.
Maar toen ik in 1974 mijn felbegeerde diploma (eindelijk) in ontvangst mocht nemen, was er helaas geen boekdrukpers meer te bekennen in de Grafische Bedrijven... Inmiddels waren die zo goed als allemaal wel vervangen door Offsetpersen.
Tja, dan heb je weinig keus: dus gelijk aansluitend het volgende schooljaar maar een omscholingscursus er achteraan gedaan. Die eerste jaren in het Grafisch bedrijf heb ik erg veel tijd in de schoolbanken en heel erg veel boeken doorgebracht.
Nadat ik dat Offsetdrukkers diploma ook op zak had, werd ik zo'n beetje op alle afdelingen van het bedrijf ingezet -mede omdat ik nieuwsgierig was naar alle facetten van het Grafisch bedrijf- om daar de fijne truukjes van het vak te leren. Daar heb ik inderdaad heel veel van geleerd.
Toen het een paar jaar later alweer tijd was om om te scholen -inmiddels had de eerste computer zijn intrede in het grafisch bedrijf gedaan. De eerste "pc" welke ik mocht aanschouwen was zo groot als een huiskamer en kon toen net zoveel als dat kleine telefoontje van nu (en die kan nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer).
Omscholen dus naar Desk Top Publishing (alles wat ik geleerd heb nu uitvoeren/maken via een computer en de programma's die daarvoor nodig zijn) en daar weer allerlei cursussen voor gevolgd, het leek wel of er geen einde kwam aan al die boeken...

Door een CVA moest ik helaas het Grafische bedrijf verlaten en kwam ik in de facilitaire dienstverlening terecht en het leren begon weer helemaal van voren af aan...
Als facilitair ondersteuner ben ik werkzaam geweest bij: Vakantiehuis van Lamsweerde (voor mensen met een functiebeperking als beheerder)-RABO bank-Rijkswaterstaat-SAMAS-XS4All-Provincie Utrecht-KPMG en nog wat kleinere instellingen/bedrijven als facilitair ondersteuner/medewerker.
Mijn laatste opdrachtgever was de GGD Hart voor Brabant, de eerste jaren heb ik 32 Consultatiebureaus gefaciliteerd en op het laatst werkzaam op de hoofdvestiging den Bosch als Facilitair ondersteuner.
Om gezondheidsredenen ben ik in 2019 met vervroegd pensioen gegaan.
Nu heb ik meer tijd om me met één van mijn hobby's bezig te houden: sites ontwerpen en bouwen.

Tips nodig?

Niets is zo erg als men een site laat ontwerpen, bouwen en hosten om er dan achter te komen dat er 1 element is (of misschien wel meerdere) welke niet blijken te werken. Voordat ik een site laat hosten is deze uitvoerig getest door u als klant en door mijzelf. Daardoor is er een garantie van 97% dat uw site helemaal werkt zoals afgesproken!
Om deze site goed te kunnen bekijken is het raadzaam om de volgende browsers te installeren:
  • voor Windows: Epic Privacy Browser op https://www.epicbrowser.com/. Dit is tevens de browser welke u het beste beveiligd tegen allerlei trackers, u kunt alle reclames 'blokkeren' en veilig downloaden!
  • voor Android en Apple: is de beste browser Dolphin Browser op https://dolphin.com/. Dit is de browser welke het beste alle sites weergeeft op een tablet of telefoon. De meest andere browsers geven sites maar gedeeltelijk weer of helemaal niet correct.
    Wilt u een redelijk schone computer (en regelmatig alle overbodige bestanden verwijderen) zonder allemaal dure software te dwonloaden? Dan is CCleaner de beste oplossing. Kies de FREE versie en installeer deze volgens de aanwijzingen. Laat dit programma regelmatig even uw computer opschonen het voorkomt dat deze trager en trager wordt en het scheelt u een gang naar een computer winkel om een nieuwe PC aan te schaffen.